Malzemeler:
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması:
1 yumurtanın sarısı
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
bir paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Üstüne:
Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş
Süslemek içi değişik şeker çeşitleri
Arzuya göre gıda boyası
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlayın. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın.
Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine ikiye kesin. İç kremasını koyup üstüne kapatın. (Eğer kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda yapabilirsiniz)
Daha sonra 1. şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini değiştirin.
2. şekildeki yeşil kısımları kesin. Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış kare bir kartona yerleştirin. Yerleştirirken kelebek kanatlarını hafif eğerek daha kelebeğe benzetin.
Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın. Kremşantinin bir kısmını ayırın.
İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin.
Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin. Krema sıkma torbasına yıldız uç takıp kremayı doldurun.
PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın. Arzu ederseniz üst köşelerinden kontürler geçebilirsiniz.