MALZEMELER:
3 kat pasta taban(pandispayayı kendiniz de yapabilirsiniz)
800grm dilediğiniz dondurma
1 poşet kremşanti+1 subardağı süt
1subardağı meyveli ya da kakaolu süt ıslatmak içim
üzeri için 1 subardağı soğuk sütle çırpılmış kremçanti ya da cremole
Süslemek için şekeler,fıstık ya da çikolata
Kelepçeli kalıp
YAPLIŞI:
Kelepçeli kalıp kullanmanız şart.Dondurmanın akmaması için.Kelepçeli kalıba pastanın ilk katını koyun.Dondrumayı 15dk önce çıkartın ve hafif yumuşamasını bekleyin.Bu arada kremşantiyi çırpın ve dondrumaya ekleyerek blendırla dondrumanızı çırpın.
Pasta tabanın ilk katını kakaolu sütle ıslatın ve dondrumalı karışımdan sürün ve 2.katını kapatın .Üzerine tekrar karışımdan sürerek 3.katı kapatın.Her katı sütle ıslatın muhakkak.
En üst kata gelince pastayı buzluğa koyup dondurun ve üzeri için kremşatiyi hazırlayın.Dolaptan çıkardığınız pastanın üzerini kremşanti ile kaplayın ve gofret diskini hafiçe su ile ıslatın ve pastanızın üzerine yerleştirin.Kenarlarını süslediğiniz pastanızı tekrar buzluğa kaldırın ve serviste 10dk önce çıkarın.Dilimleyin.